Få varieret kost i hverdagen

Gode råd til varieret kost i hverdagen

At få en god og varieret kost i hverdagen er noget som godt kan være en udfordring for mange danske familier. Det er nemt at tyde til de sædvanlige retter som er nemme at lave og inspiration til nye retter kan nogen gange være svær at finde i en travl hverdag. Så får mange af os står den på samme kedelige morgenmad hver dag, en kedelig madpakke og så de sædvanlige aftensmads retter. Det er en skam, for det er vigtigt at få en varieret kost og ikke mindst mere spændende end at skulle spise sig igennem de samme måltider mad uge efter uge. Netop derfor har vi lavet disse 5 gode råd til hvordan du får god og varieret kost i en (travl) hverdag.

Planlæg den kommende uges måltider om søndagen

Det lyder måske lidt kedeligt og ikke som en favorit søndags aktivitet, men ikke desto mindre er det en super god idé at du sætter dig ned hver søndag og planlægger den kommende uges måltider, med andre ord, laver en madplan.. Skriv ned hvad du skal have til morgenmad, frokost og aftensmad for den kommende uge og lav herefter en indkøbsliste til de forskellige dage. Måske kan du endda handle ind om søndagen, så du allerede har mad klar til de første par dage i ugen. På den måde kan du planlægge dig ud af det og indtænke en varieret kost i de forskellige måltider både til morgen, middag og aften. Hvis du står hver dag efter arbejde eller skole og skal til at finde på dit aftensmåltid, ja så ender det oftest i de samme nemme hverdags retter uge efter uge og du opnår højst sandsynligt ikke at få en god, sund og varieret kost.

Indtænk et forskelligt morgenmåltid i din madplan. Du behøver ikke spise yoghurt hver dag til morgenmad, alle ugens dage. Varier din morgenmad så du eksempelvis mandag og tirsdag spiser en sund yoghurt med müsli, onsdag og torsdag kan du få en morgenbolle med ost og et blødkogt æg, og så kan du f.eks. vælge at forkæle dig selv fredag med en god brunch bestående af æg og bacon. Det samme gælde til frokost. Her behøver du ikke sidde og spise den samme kedelige rugbrødsmad med leverpostej hver eneste dag. Varierer det så du 2 dage om ugen får rugbrød med forskelligt pålæg, og 2 andre dage smøre du en lækker sandwich eller laver pastasalat eller lign. Fredag kan måske være dagen hvor du giver dig selv lov til at købe noget lækkert udefra.

Det samme bør gøre sig gældende om aftenen. Her kan du lave mad selv 6 dage om ugen og variere mellem retter der indeholder kylling 2 dage, fisk 2 dage og gris eller oksekød 2 dage. Hvis du vil gøre noget godt for dig selv og miljøet kan du også overveje at klemme 2 vegetariske dage ind om ugen. Du kan lave en hovedregel om, at du må udvælge én dag om ugen hvor du enten kan gå ud og spise eller købe take-away. Ovenstående mentalitet vil sikre dig en god og varieret kost i hverdagen.

Gør brug af måltidskasser

Måltidskasser er den perfekte løsning hvis du ønsker en hverdag med sund og varieret kost uden det kræver den store planlægning og kreativitet fra din side. Der findes en lang række udbydere af måltidskasser (Se dem her) og det er nemt at finde noget til lige netop din smag. De fleste udbydere tilbyder en række forskellige kasser som matcher forskellige præferencer. Skal din aftensmad være nem og hurtig at lave, kan du vælge en Quick-kasse som garantere mad på under 15 minutter. Skal det være sundt, findes der måltidskasser som opfylder det ønske eller er du vegetar findes der selvfølgelig også vegetariske, samt veganske måltidskasser. Omvendt findes der også kasser til dig der godt kan lide spændende eller eksotiske retter som kan indeholde forskellige former for kød og fisk, ligesom der findes måltidskasser der passer til enhver pengepung.

Noget som du kan være sikker på hvis du vælger at få måltidskasser er, at du får god og varieret kost i din hverdag uden du selv skal bekymre dig om at handle ind eller finde på alle disse lækre retter. De bliver serveret lige til din hoveddør, med nemme og klare instrukser til hvordan du laver dem. De fleste måltidskasser starter fra en pris på 40 kr. pr. person og op til omkring 100 kr. pr. person. Der er altså rig mulighed for, at vælge nogen som passer til både smag og ens madbudget. Det smarte ved mange udbydere af måltidskasser er, at det er muligt fra uge til uge at skifte mellem de forskellige kasser, hvis man trænger til at prøve noget nyt og gerne vil have ekstra variation i sin kost. Ligeledes er det hos de fleste muligt at “pause” sit abonnement hvis man i udvalgte uger ikke ønsker at få måltidskasser leveret.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *